Mexikói sajátos felfogásban

  • Hozzávalók: Kb 4 személyre
  • 60dkg darált sertés comb
  • 1 dbz konzervbab (vörös bab) 
  • 1 dbz 500ml es tetrabikes dbz sűrített paradicsom
  • 2 nagyobb hagyma
  • kb 1/2 kg mexikói zöldség keverék
  • 1 bögre rizs
  • kevés olaj
  • Fűszerek ízlés szerint: só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulátum, 

 

Elkészítés: 

  • A darált húst némi olajon fehéredésig pároljuk.  Hozzáadjuk a babot, a vegyes mexikói zöldséget. Befűszerezzük.
    Ráöntjük a sűrített paradicsomot, ha szükséges némi vizet is.

  • A hagymát megpucoljuk és nagy kockára vágjuk, a hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz.

  • A rizst kimérjük egy bögrével, szűrőn keresztül átöblítjük, vízben kis ételízesítővel, sóval puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük, átöblítjük kicsit, hogy jó pergős legyen.

    • Amikor a hús és a zöldségek is puhára párolódtak, levesszük a tűzről és összekeverjük a főtt rizzsel, nem árt ha előzőleg némi vizet adunk hozzá, mert a rizs elég sok szaftot beszív magába és ha teljesen száraz az már nem az igazi.
      Jó étvágyat kívánok hozzá!



 

Megjegyzések