Soros mézes (mézes zserbó)




 Hozzávalók:
 A tésztához:
= 50dkg liszt
= 1 ek szódabikarbóna
= 16 dkg porcukor
= 8 dkg vaj
= 2 ek langyos méz
= 1 tojás
= kb 5 ek langyos tej 

A krémhez:
= 25 dkg porcukor
= 25dkg vénusz vaníliás sütőmargarin
= 1 vaníliás cukor vagy fél kis üveg vanília aroma
= 1l tej
= 10dkg búzadara
= 1 ü sárgabarack lekvár

A tetejére:
= 1 tábla étcsoki
= kevés olaj (kb 5 ek) 

Elkészítés: 

1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, oszd 4 részre, kinyújtva tepsi hátán 4 lapot kell belőle sütni.

2. A tejben sűrűre főzzük a búzadarát és hagyjuk kihűlni. 

3. A szoba hőmérsékletű margarint robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és a vaníliás cukrot vagy a vanília aromát is. 

4. Ha kihűlt a búzadara, akkor robotgéppel összekeverjük a porcukros vajkrémmel. 

5. A tésztalapokat először lekvárral kenjük meg majd a krémmel. A legfelső lapra csokimáz kerül. 

6. Felteszünk a gázra egy edénybe vizet kb félig, erre tesszük rá a másikat amibe beletördeljük a csokit, és mikor már kezd olvadni hozzáadjuk az olajat, szépen egyneműre keverjük és rákenjük a süti tetejére. Hűtőbe rakjuk, vagy száraz hűvös helyre.

Nagyon fontos, hogy legalább 24 óra kell a sütinek, hogy felvágható legyen!

Megjegyzések