Ma piacon voltunk a férjemmel, szép zöldséget kaptam, így szétnéztem a fagyasztóban, tudtam van még finomság benne, lett is, volt hízott kacsa far hát és pulykanyak. Szerintem csontos húsokból legjobb a leves.
Húsok feldarabolva, megmosva, egy fazékba hideg vizet engedek, belerakom a húsokat, felteszem főni. Megpucolom a zöldségeket. Vöröshagyma, pár cikk fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller, a tv paprikának kiszedem a csumáját és a megmosott petrezselyem zöldet beletömködöm. Burgonyát csak akkor teszek a levesbe, ha húsosabb húsokból készül a leves és mártást is csinálok hozzá..... így a krumpli most kimarad....
Amikor a hús felforr egy sűrű teaszűrővel leszedjük róla a habot, mindaddig szedjük a habot, amíg barna.....
A tüzet levesszük alatta... éppen csak égjen... épp csak gyöngyözzön a leves, úgy lesz a legfinomabb. Ha elfogyott a hab, beletesszük a zöldségeket, a krumplit csak a vége felé szoktam de ebbe most nem került....
Fűszerezzük. Van aki mindenféle fűszert rak a levesbe, szerintem az ételízesítő, só, és egész feketebors elég.... semmi más nem kell bele.
Vizet teszünk oda főni, olajat és sót teszünk bele, ha felforrt beleöntjük a tésztát, ki milyet szeret, én a csigatésztát szeretem, anya inkább a cérnametéltet szereti. Amikor a tészta megfől leszűrjük, hideg folyó vízben átöblítjük, lecsöpögtetjük.
Amikor a leves is megfőtt lekapcsoljuk alóla a tüzet. Szép tiszta, aranylóan sárga húsleves csigatésztával. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése