14 db hoz:
- 1/2 budafoki élesztő
- 1 ek cukor
- 2dl tej ebből kovászt készítesz.
- 2db
krumplit hajában megfőzöl (kb 20-25dkg) összetöröd miután lehúztad a
haját, adsz hozzá 50dkg lisztet, a kovászt és egybe dolgozod.
- Némi olajat csorgatsz a kézfejedre úgy könnyebb. Akkor jó ha tiszta lesz az edény fala.
- Letakarva langyos helyen megkeleszted. Kinyújtod ujjnyi vastagra, lisztezett pohárral kiszaggatod.
- Még vagy 20 percre letakarod had keljen még egy kicsit. Kézzel szépen sütés előtt kihúzogatod vigyázva, hogy ki ne szakadjon.
- Forró olajban kisütöd mindkét oldalát.
Tejföllel, reszelt füstölt trappista sajttal isteni
Megjegyzések
Megjegyzés küldése