Burgonyás lángos


 



14 db hoz:

- 1/2 budafoki élesztő
- 1 ek cukor

- 2dl tej ebből kovászt készítesz. 

 
- 2db krumplit hajában megfőzöl (kb 20-25dkg) összetöröd miután lehúztad a haját, adsz hozzá 50dkg lisztet, a kovászt és egybe dolgozod. 

- Némi olajat csorgatsz a kézfejedre úgy könnyebb. Akkor jó ha tiszta lesz az edény fala. 

- Letakarva langyos helyen megkeleszted. Kinyújtod ujjnyi vastagra, lisztezett pohárral kiszaggatod. 

- Még vagy 20 percre letakarod had keljen még egy kicsit. Kézzel szépen sütés előtt kihúzogatod vigyázva, hogy ki ne szakadjon. 

- Forró olajban kisütöd mindkét oldalát. 

Tejföllel, reszelt füstölt trappista sajttal isteni 

Megjegyzések