Zöldséges máj


 Szeretem a csirke májat, de valami másra vágytam nem a megszokott hagymás formátumra. Aztán jött az ötlet... egyszerű, nem drága, laktató és finom. 


Hozzávalók/ 3 személyre: 

- 1/2kg csirkemáj

- 1/2 kg francia saláta alap

- 2 nagyobb vöröshagyma

- 3-4 nagyobb burgonya

- 2 fakanálnyi zsír

- ízlés szerint: só, bors, petrezselyem levél, kicsi ételízesítő, kicsi fokhagyma granulátum, 


Elkészítés: 

1. A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a májat és fehéredésig pároljuk, akkor hozzáadjuk a francia saláta alapot, és befűszerezzük, a sót csak a főzés legeslegvégén adjuk hozzá, mikor már minden puha. Ezután jöhet bele a durvára vágott (nagy kocka) vöröshagyma, és a felkockázott burgonya. Némi vizet öntünk időnként alá ha szükséges, és fedő alatt, időnként átforgatva az egészet szépen puhára pároljuk az egészet.  A májat is megvágjuk, ellenőrizzük megpárolódott e. 


Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzések