Aszalt gombás krumplifőzelék grillezett kolbászszeletekkel


 Én nem így szoktam készíteni a krumplifőzeléket, de múltkor beszélgettünk apósom anyósával, egy tündéri 85 éves nénivel, ő mesélte a krumplileves milyen finom, egy kis füstölt hússal, aszalt gombával.... gondoltam egyet és kicsit átalakítva megalkottam főzelékben. Másabb mint az eredetileg megszokott krumpli főzelék de nagyon finom. 

 

 

Hozzávalók

4 adag
- 1szál sütnivaló kolbász  
- 1/2 kg krumpli  
- 2 marék aszalt gomba  
- 1 db Maggi füstölt ízű ízesítő kocka  
- ízlés szerint 
- ízlés szerint ételízesítő  
- ízlés szerint fokhagyma  
- ízlés szerint petrezselyemlevél 
- 1 nagy pohár tejföl  
- 1 fakanálnyi zsír  
- 1 bögre tej  
- 2-3 ek liszt 
 
 

Elkészítés

Először elkészítjük a kolbászt, ehhez szükségünk lesz egy retró szendvics sütőre, de sima sütőben vagy serpenyőben is megsüthető. A kolbászt hústűvel kicsit megszurkálom, és kb. 10-10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütöm.

 
 
 A felkockázott krumplit, edénybe teszem, az aszalt gombát átöblítem a portól, és a krumplihoz rakom, hozzáadom a fűszereket, és lefedve lassú tűzön felteszem főni.
 

 Elkészítjük a rántás- habarást. A zsírt felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, kicsit megpirítjuk, de csak épphogy. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt majd a tejet. Kicsit sózzuk, borsozzuk, fokhagyma granulátum is mehet bele egy pici.
 
 

Amikor a krumpli és a gomba is puhára főtt, levesszük a tűzről, (ne legyen rajta túl sok víz) és hozzákeverjük a rántásos habarást. Csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzre és kellő sűrűségűre főzzük, állandó keverés mellett.
Tálaláskor kolbász szeleteket teszünk a tetejére és kenyeret adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzések