Én nem így szoktam készíteni a krumplifőzeléket, de múltkor beszélgettünk apósom anyósával, egy tündéri 85 éves nénivel, ő mesélte a krumplileves milyen finom, egy kis füstölt hússal, aszalt gombával.... gondoltam egyet és kicsit átalakítva megalkottam főzelékben. Másabb mint az eredetileg megszokott krumpli főzelék de nagyon finom.
Hozzávalók
4 adag
- 1szál sütnivaló kolbász
- 1/2 kg krumpli
- 2 marék aszalt gomba
- 1 db Maggi füstölt ízű ízesítő kocka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint petrezselyemlevél
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 fakanálnyi zsír
- 1 bögre tej
- 2-3 ek liszt
Elkészítés
Először elkészítjük a kolbászt, ehhez szükségünk lesz egy retró szendvics sütőre, de sima sütőben vagy serpenyőben is megsüthető. A kolbászt hústűvel kicsit megszurkálom, és kb. 10-10 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütöm.
A felkockázott krumplit, edénybe teszem, az aszalt gombát átöblítem a
portól, és a krumplihoz rakom, hozzáadom a fűszereket, és lefedve lassú
tűzön felteszem főni.
Elkészítjük a rántás- habarást. A zsírt felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, kicsit megpirítjuk, de csak épphogy. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt majd a tejet. Kicsit sózzuk, borsozzuk, fokhagyma granulátum is mehet bele egy pici.
Amikor a krumpli és a gomba is puhára
főtt, levesszük a tűzről, (ne legyen rajta túl sok víz) és hozzákeverjük
a rántásos habarást. Csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzre és
kellő sűrűségűre főzzük, állandó keverés mellett.
Tálaláskor kolbász szeleteket teszünk a tetejére és kenyeret adunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzések
Megjegyzés küldése