Anyósom kedvence egy kis csavarral (körtés- túrós- mákos lepény)

 

Anyósom kedvence

Elkészítés:

Félbevágok egy budafoki élesztőt, kovászt készítek (1 bögre langyos tej, 1 ek cukor, csipet só, 2 ek liszt) ezt hagyom langyos helyen felfutni. 50dkg lisztet kimérek, hozzáadok 3 ek cukrot, a kovásszal összedolgozom, ha kell némi étolajat csorgatok a kezemre miközben dagasztom, olajjal kikenek egy gáztepsit, és a kinyújtott tésztát belefektetem, megszurkálom. Erre jön a túró krém. (450g túró, áttöröm, adok hozzá vaníliás cukrot, citrom leve és reszelt héja, 4-6 ek búzadara, és ízlés szerint 4-5 körte lereszelve nagy lyukú reszelőn, ízlés szerint 3-5 ek cukor) a tésztára rákenjük a krémet, erre szórunk némi mákot ízlés szerint. Előmelegített sütőben légkeveréssel 150fokon aranyszínűre sütjük a tésztát.

Megjegyzések