Nyújtófa és tojás mentes túrólepény Andi módra


Hozzávalók:
Tészta:
- 1/2 kocka friss budafoki élesztő (én a fagyasztóból kaptam ki 1 órával előtte)
- 2 dl langyos tej
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 2-3 ek + 50dkg liszt
- 1 sütőmargarin kocka (25dkg)
- 2-3 ek cukor
- kevés olaj a tepsihez és a gyúráshoz
A túróhoz:
- 50 dkg túró
- 1 kis üveg vanília aroma
- 3-4 ek tejföl
- 5-6 ek búzadara
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerin citromlé és citrom héj
- ízlés szerint mazsola
- ízlés szerint mazsola

Elkészítés:
1. Kovászt készítünk a tejből, élesztőből, lisztből, cukorból, amíg felfut elkészítjük a túrós feltétet.

2. A túrót áttörjük, adunk hozzá tejfölt, vanília aromát, citrom héjat, citrom levet, búzadarát, mazsolát, cukrot.

3. A szoba hőmérsékletű vajat összedolgozzuk nagyjából a liszttel, cukorral és a kovásszal gyors mozdulatokkal kis olajat a kezünkre csorgatva, könnyű tésztát dolgozunk belőle, az edény falától el kell válnia szépen tisztán.

4. Egy kiolajozott gáztepsibe nyomkodjuk a tésztát, villával megszurkáljuk és rákenjük a túrós rátétet. 180 fokon légkeveréssel aranyszínűre sütjük. Kocára szeletelve kínáljuk.

Megjegyzések