A nagyimtól maradt a recept és a sütiformák egy része is. Falusi lakodalmak klasszikus sütije. Elmaradhatatlan.
Tészta:
- 35 dkg lisztet,
- 8 dkg porcukorral,
- 1 ráma kockával,
- 5 dkg darált dió
Krém:
- 10 dkg darált dió
- 1 cs vaniliás cukor,
- 1 cs teavaj, (10dkg)
- 16 dkg porcukor
A forgatáshoz porcukor
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a kis formákba nyomkodjuk. 8-10 perc alatt forró sütőben megsütjük. A formákból még melegen kiborítjuk, hagyjuk lehűlni.
2. A krém hozzávalóiból robotgéppel elkészítjük a krémet. 1-1 sütit összeragasztunk vele. Porcukorba forgatjuk. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mivel gyorsan fogy. Ha lehet jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tészta:
- 35 dkg lisztet,
- 8 dkg porcukorral,
- 1 ráma kockával,
- 5 dkg darált dió
Krém:
- 10 dkg darált dió
- 1 cs vaniliás cukor,
- 1 cs teavaj, (10dkg)
- 16 dkg porcukor
A forgatáshoz porcukor
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a kis formákba nyomkodjuk. 8-10 perc alatt forró sütőben megsütjük. A formákból még melegen kiborítjuk, hagyjuk lehűlni.
2. A krém hozzávalóiból robotgéppel elkészítjük a krémet. 1-1 sütit összeragasztunk vele. Porcukorba forgatjuk. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mivel gyorsan fogy. Ha lehet jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések
Megjegyzés küldése