Diócska

A nagyimtól maradt a recept és a sütiformák egy része is. Falusi lakodalmak klasszikus sütije. Elmaradhatatlan.

Tészta: 
- 35 dkg lisztet, 
- 8 dkg porcukorral, 
- 1 ráma kockával, 
- 5 dkg darált dió

Krém: 

- 10 dkg darált dió
- 1 cs vaniliás cukor, 
- 1 cs teavaj, (10dkg) 
- 16 dkg porcukor

A forgatáshoz porcukor

 Elkészítés: 
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a kis formákba nyomkodjuk. 8-10 perc alatt forró sütőben megsütjük. A formákból még melegen kiborítjuk, hagyjuk lehűlni. 

2. A krém hozzávalóiból robotgéppel elkészítjük a krémet. 1-1 sütit összeragasztunk vele. Porcukorba forgatjuk.  Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mivel gyorsan fogy. Ha lehet jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk. 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Megjegyzések