Harmat gomba tejfölösen Andi módra

Meg kell mondanom, imádom a harmat gombát.... különösen tejfölösen, pici füstölt szalonna íz, pici fokhagyma, pici petrezselyem zöld plusz a sűrű tunkolni való tejfölös szaft.
Egy reggelire vagy egy könnyű kis ebédre isteni, a különbség annyi talán, hogy reggelre elég hozzá egy szelet fehér kenyér szerintem, ebédre inkább már tésztával vagy nokedlivel jobban szeretem.
Ez az a tipikus étel ami fotón nem mutat jól, viszont az íze és az illata kanálért kiált. 

Hozzávalók: (2 személyre)
- Harmatgomba legalább 1 kg eléggé össze tud sülni
- 2 szelet füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb cikk fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek liszt
- kb 1-2 dl tej
- Fűszerek: só, bors, ételízesítő, nagyon kevés piros paprika, petrezselyem levél,

Elkészítés:

1. A gombára vizet öntünk, átöblítjük, a fűszálakat kiszedjük belőle, ha kell többször is átölítjük, vigyázzunk ne törjük össze.

2. Egy serpenyőbe bele rakjuk kis lángon a felkockázott szalonnát, mikor jól kisült rárakjuk a felszeletelt hagymát.

3. Egy nagyon pici pirospaprika, utána a gomba. Erre jöhet a többi fűszer. A gomba ereszt vizet, de ha kell kicsit pótolunk rá, le ne égjen. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.

4. Egy külön tálban összekeverjük a tejet a tejfölt és a lisztet, picit ezt is sózzuk, borsozzuk. 

5. Amikor a gomba megsült, lejeb vesszük a lángot és ráöntjük a tejfölös habarást. Egyet rottyantunk rajta és kész.

Jó étvágyat kívánok hozzá!



Megjegyzések