Igazi finomság! Semmi nehéz nincs benne, és istenien finom, laktató. A története röviden annyi, hogy a járványhelyzetre tekintettel jöttünk a boltból, a szomszéd néninek is vásároltunk. Ő is akkor próbálta ki egy újságból először a receptet, az illat az azonnal megfogott engem és a férjemet is.... elkértem a receptet, és pont volt is hozzá minden, így nem volt kérdés, hogy másnap elkészül a recept.
Hozzávalók:
- 50dkg darált sertéshús
- 3 közepes vagy 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa (az enyém nagyobb volt mindkettő)
- 25 dkg zöldborsó
- 1 dbz sűrített paradicsom (én az 500ml eset használtam)
- Fűszerek: kakukkfű, só, bors, kis ételízesítő,
- a recept 5dkg vajat írt, én 1 fakanálnyi sertés zsírral készítettem
A burgonyapüréhez:
- 50 dkg burgonya (nem mértem, de nekem legalább a duplája volt ha nem több)
- 1dl tej (nem mértem, szükség szerint adtam hozzá a tejet)
- 12 dkg vaj (ezt is csak kb re kanalaztam bele)
- 2 db tojássárgája
- kis só, ételízesítő,
Elkészítés:
1. A hagymát eredetileg kis kockára vágjuk a répával együtt, én a hagymát csak szeleteltem.
2. A sertés zsíron a hagymát és a répát megdinszteljük, rárakjuk a darált húst, miután kifehéredett, a fűszereket és a borsót is.
3. Némi vízzel elkeverjük a paradicsompürét, és ráöntjük a húsra. Egészen sűrűre sütjük, vigyázzunk le ne kapódjon.
4. A burgonyát megpucoljuk, sós, ételízesítős vízben megfőzzük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejet, tojássárgájákat és krémesre keverjük. Nekem a burgonya több volt, így nem követtem a receptben leírt mennyiségeket.
5. Előveszünk egy nagyobb jénait vagy tűzálló tálat, alulra a burgonyapüré felét elsimítjuk, rá jöhet a darált húsos ragu, a tetejére ismét a burgonyapüré jön. Kb 30 percre 180-200 fokos sütőben légkeveréssel szépen átsütjük.
Szép pite formában akkor lehet szedni, ha hagyjuk kihűlni.
Jó átvágyat Kívánok hozzá!
Hozzávalók:
- 50dkg darált sertéshús
- 3 közepes vagy 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa (az enyém nagyobb volt mindkettő)
- 25 dkg zöldborsó
- 1 dbz sűrített paradicsom (én az 500ml eset használtam)
- Fűszerek: kakukkfű, só, bors, kis ételízesítő,
- a recept 5dkg vajat írt, én 1 fakanálnyi sertés zsírral készítettem
A burgonyapüréhez:
- 50 dkg burgonya (nem mértem, de nekem legalább a duplája volt ha nem több)
- 1dl tej (nem mértem, szükség szerint adtam hozzá a tejet)
- 12 dkg vaj (ezt is csak kb re kanalaztam bele)
- 2 db tojássárgája
- kis só, ételízesítő,
Elkészítés:
1. A hagymát eredetileg kis kockára vágjuk a répával együtt, én a hagymát csak szeleteltem.
2. A sertés zsíron a hagymát és a répát megdinszteljük, rárakjuk a darált húst, miután kifehéredett, a fűszereket és a borsót is.
3. Némi vízzel elkeverjük a paradicsompürét, és ráöntjük a húsra. Egészen sűrűre sütjük, vigyázzunk le ne kapódjon.
4. A burgonyát megpucoljuk, sós, ételízesítős vízben megfőzzük, áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejet, tojássárgájákat és krémesre keverjük. Nekem a burgonya több volt, így nem követtem a receptben leírt mennyiségeket.
5. Előveszünk egy nagyobb jénait vagy tűzálló tálat, alulra a burgonyapüré felét elsimítjuk, rá jöhet a darált húsos ragu, a tetejére ismét a burgonyapüré jön. Kb 30 percre 180-200 fokos sütőben légkeveréssel szépen átsütjük.
Szép pite formában akkor lehet szedni, ha hagyjuk kihűlni.
Jó átvágyat Kívánok hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése