![]() | |
HV:
- 1 cs lencse
- 2-3 burgonya
- 2 virsli vagy sonka felkockázva
- 2 hagyma + egy kicsi a főzővízbe
- 1 nagy doboz tejföl
- ízlés szerint majonéz és mustár
- ízlés szerint almaecet, só, bors, ételízesítő, fokhagyma granulát,
- ízlés szerint mehet bele főtt tojás (én most kihagytam)
- ecet
1. A lencsét megmossuk, odatesszük főni, adunk hozzá egy kisebb hagymát, ételízesítőt, sót, borsot, ízlés szerint kevés ecetet, ha sonkát teszünk bele, akkor felkockázva azt is belerakjuk. Amikor minden megfőtt leszűrjük.
2. Mikor a lencse majdnem megfőtt, hozzáadjuk a krumplit, mikor a krumpli is majdnem tökéletes, beletesszük a felkarikázott virslit is ha azt teszünk bele.
3. Megfőzzük a tojást, megpucoljuk és felnégyeljük.
4. Megpucoljuk a hagymát és felszeleteljük.
5. Egy tálban összekeverjük az alap hozzávalóit. Mustár, majonéz, tejföl, almaecet, ízlés szerint fűszerek.
6. A lencsét, főtt tojást és a hagymát egy jénai tálba öntjük, leöntjük a tejfölös alappal és jól összekeverjük. Hűtőben hagyjuk 1-2 órát had érjenek az ízek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése