Ezt az ételt csak olyanoknak ajánlom aki szereti a gombát, ha lehetőségünk van rá erdei gombát használjunk az elkészítésnél, azért olyan sötét a gomba színe mert őszi tinóra gombát használtam a fagyasztóból.
Hv: (10 szelet húshoz)
- 5 db szép csirkemell
- Fűszerek: só, őrölt bors, szárított majoránna, szárított petrezselyem zöld, fokhagymagranulát
- 1 cs fagyasztott vagy friss erdei gomba (kb 1kg)
- kevés olaj
- 3 fej hagyma
- tv paprika
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, majoránna, fűszerpaprika, fokhagyma granulát,
- trappista sajt ízlés szerint, én sokkal szeretem kb 25dkg volt
Elkészítés:
1. A húsokat megmossuk, lapjában kettévágjuk. Egy kiolajozott gáztepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és petrezselyemzölddel, kis fokhagyma granuláttal.
2. Kis olajon megfuttatjuk a hagymát, és a tv paprikát, megszórjuk tv paprikával, adunk hozzá kicsi vizet, hozzáadjuk a fagyos gombát, amikor kiolvadt megfűszerezzük, só, bors, ételízesítő, majoránna, fokhagyma granulát.
3. A húsokra rákanalazzuk a gombát, ha netán marad nincs baj, jó lesz a körethez.
4. A lereszelt sajtot rápakoljuk a húsok közepére.
5. Előmelegített sütőben kb 30perc alatt 200 fokon gyönyörűen megsül, lehet pár percet tovább is hagyni ha sok a lé alatta, a gomba is és a hús is ereszt némi levet.
A köret nálam egyszerű rizs amit megfőztem, leszűrtem, folyóvízben átöblítettem, hogy jó pergős legyen és a maradék gombával összekevertem, így nem csak a hús lett exrtán gombás de a rizs is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hv: (10 szelet húshoz)
- 5 db szép csirkemell
- Fűszerek: só, őrölt bors, szárított majoránna, szárított petrezselyem zöld, fokhagymagranulát
- 1 cs fagyasztott vagy friss erdei gomba (kb 1kg)
- kevés olaj
- 3 fej hagyma
- tv paprika
- fűszerek: só, bors, ételízesítő, majoránna, fűszerpaprika, fokhagyma granulát,
- trappista sajt ízlés szerint, én sokkal szeretem kb 25dkg volt
Elkészítés:
1. A húsokat megmossuk, lapjában kettévágjuk. Egy kiolajozott gáztepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és petrezselyemzölddel, kis fokhagyma granuláttal.
2. Kis olajon megfuttatjuk a hagymát, és a tv paprikát, megszórjuk tv paprikával, adunk hozzá kicsi vizet, hozzáadjuk a fagyos gombát, amikor kiolvadt megfűszerezzük, só, bors, ételízesítő, majoránna, fokhagyma granulát.
3. A húsokra rákanalazzuk a gombát, ha netán marad nincs baj, jó lesz a körethez.
4. A lereszelt sajtot rápakoljuk a húsok közepére.
5. Előmelegített sütőben kb 30perc alatt 200 fokon gyönyörűen megsül, lehet pár percet tovább is hagyni ha sok a lé alatta, a gomba is és a hús is ereszt némi levet.
A köret nálam egyszerű rizs amit megfőztem, leszűrtem, folyóvízben átöblítettem, hogy jó pergős legyen és a maradék gombával összekevertem, így nem csak a hús lett exrtán gombás de a rizs is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!





Megjegyzések
Megjegyzés küldése