Verebély galuska ahogy anya készíti

A verebély galuskát mindig anya készítette, nagyon finom, nagyon egyszerű elkészíteni, és nem is kell hozzá túl sok minden. Viszont az íze..... mennyei....

Hozzávalók: (1 kis tepsihez, általában az adagokat duplázom, mert nálunk mindenki szereti)
*  25 dkg túró
* 2 db tojás
* csipet só
* 1 ek olaj
* 25dkg liszt

* 2 szelet füstölt szalonna (erdélyi szalonnával is nagyon finom)
* 2 fej vöröshagyma (lehet zöld vagy akár lila is)
* 1 nagydoboz tejföl
* Ízlés szerint reszelt trappista sajt (lehet füstölt sajt is, ízléstől attól függően mi van éppen otthon)
Elkészítés:
1. A galuskához felteszünk kis olajos, sós vizet forrni, addig elkészítjük a galuskát.

2. A túrót, tojásokat, pici sót, a lisztet, 1 ek olajat, ha szükséges egy pici vizet összekeverjük.

3. Amikor felforr a víz nokedli vagy galuska szaggatón kiszaggatjuk.  Leszűrjük.

4. Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, beszórjuk prézlivel. A sütőt alsó, felső sütéssel 200 fokra előmelegítjük.

5. Egy teflonban megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Ha megpirult kiszedjük a zsírból, és megpirítjuk benne a hagymát is.

6. Egy tálban összekeverem (anya rétegezni szokta) a galuskát, a szalonnát, és a zsírból kiszedett hagymát. Belesimítjuk a kikent tepsibe, rákenjük a tejfölt, és rátesszük a reszelt sajtot. 

7. 200fokon alsó felső sütéssel összepirítjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések