Ízlés szerint lekvár
Elkészítés:
1. A tejet langyosra melegítem, beleszórom a cukrot és az élesztőt. Hagyom felfutni.
2. Egy nagyobb tálba kimérem a többi hozzávalót, beleöntöm a felfutott
élesztőt és alaposan bedagasztom, míg el nem válik az edény oldalától.
Meleg helyen 1 órát hagyom kelni.
3. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtom, majd téglalapokra vágom. A
téglalap közepére tettem a lekvárt, majd kettéhajtottam. A széleit jól
összetapasztottam. Egy nagy tepsit kisütőpapíroztam és egymás
mellé tettem a buktákat. 1 tojást elkeverek kicsi tejjel és lekenem a buktákat. 160 C fokon, légkeveréssel sütöm őket szép pirosra. Érdemes
sűrű házi vagy sütéshez alkalmas lekvárt használni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése