Kávés krémes Andi módra

Ez a süti az egyik legelső saját sütim közül való. Lánykoromban gyakran sütöttem. Legelőször anyák napjára, igaz akkor a kávés krémhez, kávés piskóta készült, most a kávés piskótát lecseréltem, és készült egy egyszerű egyensúly tészta amit rum aromával és egy kevés reszelt narancs héjjal ízesítettem. A végeredmény egy nagyon finom, nagyon habos süti. 


Tészta: 

- 25 dkg vénusz vaníliás sütőmargarin
- 25dkg porcukor
- 1 kis ü rumaroma (jamaikai volt nálam) 
- 4 tojás
- 1 sütőpor 
- 25dkg liszt
-1 narancs reszelt héja (én kb a felét tettem bele)

A tepsihez: liszt, olaj


A krémhez: 
- 25 dkg vénusz vaníliás sütőmargarin
- 12-15 dkg porcukor (eredetileg ahány dkg margarin, ugyanannyi porcukor, de nem szeretem, ha túl édes)
- 2 cs. vaníliás pudingpor (főzős) 
- Annyi tej, hogy a főzött kávéval 7 dl legyen


A tetejére: 
- mandula forgács és kókuszreszelék



Elkészítés: 
1. A vajat megolvasztjuk, beledolgozzuk az egész tojásokat, majd a cukrot, a rumaromát, a narancs héjat, a liszttel elkevert sütőport. Kikent kilisztezett tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben légkeveréssel, 180 fokon, tűpróbáig sütjük. 

2. Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet. Először is lefőzünk egy 6 adagos kv t, lehet kevesebbet, vagy többet attól függően mennyire szeretnénk, hogy kávés legyen a krém. A kávé a hozzáadott tejjel együtt, legyen 7 dl, ebben fogjuk kifőzni a 2 csomag vaníliás pudingport. Ha jó  sűrű akkor letesszük a földre had hűljön.  


3. A szoba hőmérsékletű vajat robotgéppel felhabosítjuk, beledolgozzuk a porcukrot, és csak ha már teljesen kihűlt a puding akkor keverjük azt is bele. 


4. A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, annak a tetejét mandula forgáccsal és kókuszreszelékkel díszítjük. Kockára vágva tálaljuk. Hűtőben érdemes tartani. 

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Megjegyzések