Citromos sült pisztráng petrezselymes burgonya ágyon

Hozzávalók:
- 2db pisztráng
- 2 db citrom
- 3-6 cikk fokhagyma ízlés szerint
- Fűszerek ízlés szerint: Só, bors, majoránna,
A burgonyához:
- 1- 1,5 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só, ételízesítő,
- kevés olaj, vagy vaj


Elkészítés:
1. Először a burgonyát készítem el. A burgonyát megpucoljuk,  felkockázzuk. Ételízesítővel, sóval feltesszük főzni.

2. A petrezselymet megmossuk, felvágjuk apróra, vajban vagy olajban megdinszteljük.

3. Amikor a krumpli megfőtt, leszűrjük és összekeverjük a petrezselyemmel és egy nagyobb tálra terítjük.

4. A halacskát megmossuk óvatosan, megtöröljük papírtörlővel. Beirdaljuk. A felkarikázott citromot belerakjuk a hasába, szeletelt fokhagymával, kívül belül sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk.  Kívülre is hagyjuk vagy 2 szelet citromot.

5. Előmelegített sütőben, légkeveréssel 200 fokon, 25 perc alatt szépen megsül.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések