Bözsi barátnőm mesélt erről a receptről, elkészítettem, és nem bántam meg. Csak ajánlani tudom. Könnyű elkészíteni és nem is tart sok időbe.
Hozzávalók: (1 nagy gáztepsihez)
- 1,3 kg csirkemell filé
- 2 nagyobb fej hagyma
- ízlés szerint fűszerek, (nekem van egy saját fűszerkeverékem, olasz fűszerkeverék+ só, + bors+ fokhagyma granulát+ petrezselyem zöld, + metélő hagyma+ ételízesítő+ őrölt szerecsendió)
- kb 20-30 dkg szeletelt száraz szalámi ( nekem vadász szalámi volt a hűtőben)
- ízlés szerint ketchup
- kb 30-40 dkg trappista sajt.
- kevés olaj a tepsihez
A körethez:
Ízlés szerint rizs és valamilyen mirelit zöldség (nekem franciasaláta alap volt felbontva)
Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, tenyerünket ráhelyezve lapjában felszeleteljük. Egy kiolajozott nagy gáztepsibe rakjuk.
2. Befűszerezzük.
3. Hagymát félbe majd szeletekre vágjuk és rápakoljuk, úgy hogy mindenhová jusson. 4. felszeleteljük a rudas szalámit, és ezt is rárakjuk.
5. Ketchupot nyomunk körkörösen mindenhová.
6. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a trappista sajtot és rászórjuk.
7. A sütőt előmelegítjük. légkeveréssel 200fokra. Lealufóliázzuk a tepsit. 8. 30 perc után levesszük a fóliát, a fóliát levesszük, a sütőt visszavesszük 150 fokra. További 20-25 percig sütjük félig nyitott ajtóval, hogy a felesleges víz elpárologjon ami a húsból kisült. 9. Ha elpárolgott a víz kivesszük a sütőből.
10. Tetszés szerinti mennyiségű rizst leöblítünk, sós, ételízesítős vízben feltesszük főni, mikor már majdnem jó, akkor rakjuk bele a mirelit zöldségeket. Puhára főzzük, és a főzés végén leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy jó pergős legyen a köretünk.
11. Tálalásnál a tányérra először a rizsből szedünk, erre rakjuk a sajtos husit.
Én is először készítettem, de nem utoljára.
Hozzávalók: (1 nagy gáztepsihez)
- 1,3 kg csirkemell filé
- 2 nagyobb fej hagyma
- ízlés szerint fűszerek, (nekem van egy saját fűszerkeverékem, olasz fűszerkeverék+ só, + bors+ fokhagyma granulát+ petrezselyem zöld, + metélő hagyma+ ételízesítő+ őrölt szerecsendió)
- kb 20-30 dkg szeletelt száraz szalámi ( nekem vadász szalámi volt a hűtőben)
- ízlés szerint ketchup
- kb 30-40 dkg trappista sajt.
- kevés olaj a tepsihez
A körethez:
Ízlés szerint rizs és valamilyen mirelit zöldség (nekem franciasaláta alap volt felbontva)
Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, tenyerünket ráhelyezve lapjában felszeleteljük. Egy kiolajozott nagy gáztepsibe rakjuk.
2. Befűszerezzük.
3. Hagymát félbe majd szeletekre vágjuk és rápakoljuk, úgy hogy mindenhová jusson. 4. felszeleteljük a rudas szalámit, és ezt is rárakjuk.
5. Ketchupot nyomunk körkörösen mindenhová.
6. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a trappista sajtot és rászórjuk.
7. A sütőt előmelegítjük. légkeveréssel 200fokra. Lealufóliázzuk a tepsit. 8. 30 perc után levesszük a fóliát, a fóliát levesszük, a sütőt visszavesszük 150 fokra. További 20-25 percig sütjük félig nyitott ajtóval, hogy a felesleges víz elpárologjon ami a húsból kisült. 9. Ha elpárolgott a víz kivesszük a sütőből.
10. Tetszés szerinti mennyiségű rizst leöblítünk, sós, ételízesítős vízben feltesszük főni, mikor már majdnem jó, akkor rakjuk bele a mirelit zöldségeket. Puhára főzzük, és a főzés végén leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy jó pergős legyen a köretünk.
11. Tálalásnál a tányérra először a rizsből szedünk, erre rakjuk a sajtos husit.
Én is először készítettem, de nem utoljára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!











Megjegyzések
Megjegyzés küldése