Boszorkány pogácsa

Mikor még csak tanulgattam sütni ez volt az egyik kedvenc receptem, mivel nagyon finom, és nagyon könnyű. Igazi vendégváró csalafinta recept, csalafinta, mert a pogácsák általában nem édesek.... ez diós, és boszorkányosan finom és egyszerű elkészíteni, akár kisgyerekek is tudnak segíteni anyának vagy mamának benne.
Nem gyakran sütöm mostanában, utoljára az eljegyzésemre készült, 2016. december 25. ére.




  • Hozzávalók

    kb 30-40db
  • Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 5 dkg darált dió+ a szóráshoz
  • sárgabarack lekvár
  • 1 tojásfehérje 
     
    Elkészítés: 
    1.   A hozzávalókat összedolgozod. Kis gombócokat gyúrsz, kissé kilapogatod, mélyedést csinálsz a közepére. A tojásfehérjével megkened, és darált diót szórsz rá. Légkeveréssel 180 fokon kb 10- 15 perc alatt megsül.
     
    2.   Ha kihűlt lekvárt raksz a mélyedés helyére. Általában dupla adagból érdemes dolgozni, hamar elfogy.

Megjegyzések