Valaki azt mondja igazi nyári hűsítő, van aki azt mondja tavaszi finomság.... hát én erre azt mondom én télen nyáron nagyon szeretem.
Könnyű elkészíteni és nagyon gyorsan megvan, így igazi főnyeremény.
Hozzávalók:
- kevés olaj
- liszt
- fokhagyma
- kapor (friss, szárított vagy fagyasztott is remek)
- só
- 1 fej saláta
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 l tej
- 1l víz
- ételízesítő
- aki szereti tehet bele 1 kisebb babérlevelet is (én nem szeretem)
Kevés olajat hevítünk. Lisztet teszünk bele, kissé megpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd a tejet és a vizet. Csomómentesre keverjük.
A salátát leveleire szedjük és megmossuk.
Kézzel összetépkedjük, és tányérra szedjük, amíg nem kerül a levesbe.
Újra elővesszük az előbb elkészített leves alapot, lassú tűzre rakjuk, folyamatosan keverjük, mert könnyen becsomósodik és leég.
Sóval, ételízesítővel, fokhagyma granuláttal, vagy zúzott fokhagymával ízesítjük, aki szereti 1 kisebb babérlevelet is tehet bele. Mindenképp kerüljön bele kapor, lehet friss, mirelit, vagy akár szárított is.
Mikor melegszik a salátát belerakjuk, 2-3 perig hagyjuk főni, de attól több nem kell. Én pl nem szeretem ha olyan a saláta a levesben mint a mosogatórongy és nyúlik.
Vízbe állítva vagy egyszerűen földre rakva hagyjuk lehűlni, tálalásnál fehér kenyér és ételecet legyen mindenképp az asztalon.
Vízbe állítva vagy egyszerűen földre rakva hagyjuk lehűlni, tálalásnál fehér kenyér és ételecet legyen mindenképp az asztalon.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése