Hozzávalók:
Pörkölthöz:
- 1,3 kg sertés comb
- 2 fakanálnyi zsír
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 teás csésze vörösbor
- 2 ek fűszerpaprika
- ízlés szerint só, bors, ételízesítő,
- 10 közepes krumpli
- 2 tojás
- ízlés szerint só, bors,
- ízlés szerint liszt (ha hígabbra hagyod nagyobb tésztákat kapsz, ha sűrűbbre akkor kissebek lesznek)
- 50dkg- 1kg savanyú káposzta (ízlés szerint)
- 1+1 fakanálnyi zsír
- 1 kis dobozos tejföl
- A pörkölthöz a húst megmossuk, felkockázzuk. A zsírt felolvasztjuk, az apróra vágott hagymát halványbarnára sütjük. Rátesszük a pirospaprikát, ezután a húst.
- Amikor a hús kérget kapott, befűszerezzük, fokhagymanyomón áttörjük a fokhagymát. Ráöntjük a bort. Időnként megkeverve, puhára főzzük, ha szükséges néha kevés vízzel felöntjük.
- A sztrapacskához a krumplit megpucoljuk, és lereszeljük, vagy ha van apró lyukú daráló akkor azon. Belekeverjük a tojást, sót, borsot, és annyi lisztet, hogy sztrapacska masszát kapjunk (ha sűrűbbre csináljuk apróbb sztrapacskát kapunk, ha hígabbra hagyjuk, akkor nagyobb sztrapacska lesz) én a közepeset szeretem. Felteszünk vizet főni, sót, 1 fakanálnyi zsírt teszünk a vízbe, mikor forr, nokedliszaggatón keresztül beleszaggatjuk a vízbe és mikor feljön a víz felszínére leszűrjük.
- Jénai tálba rakjuk.
- A káposztát kisebbre vágjuk, és 1 fakanálnyi zsíron megdinszteljük. Belekeverjük a sztrapacskába, és hozzákeverünk 1 kis doboz tejfölt, 200 fokra állítjuk a sütőt, és alsó felső sütéssel 30 percig sütjük.
Tálaláskor egymás mellé szedjük egy lapostányérra a húst és a sztrapacskát is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tudom szokatlan párosítás, de megéri megkóstolni. Finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése