Hv:
A salátához:
2 cikk fokhagyma,
kb 1/2l tej
1,5 kg csirkemell filé
kevés olaj
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
1 kg mirelit mexikói zöldségkeverék
500g mirelit zöldbab
1-2 vöröshagyma ízlés szerint
4-5 közepes csemegeuborka
A dresszinghez:
kb 400g tejföl (egy nagy vödrös tejföl fele)
ízlés szerint majonéz, mustár
só, bors, ételízesítő, szárított metélőhagyma, petrezselyem, fokhagyma granulát,
kicsi citromlé
Elkészítés:
1. Előző este a csirkemelleket tálba rakjuk, és tejbe áztatjuk. (Én fele víz fele tej arányban készítettem), 2 cikk zúzott fokhagymát adunk hozzá.
2. A melleket kivesszük a fokhagymás tejből, és felcsíkozzuk.
3. Olajat hevítünk, belerakjuk a melleket, fehérre pároljuk. Befűszerezzük, só, bors, fokhagyma granulát, ha úgy ítéljük meg, ételízesítő, ha szükséges kis vizet öntünk alá, puhára főzzük.
4. A hagymát pucoljuk, szeleteljük, és a szeleteket is kettévágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú. Egy nagy jénai tálba rakjuk.
5. A csemegeuborkát, hosszában 4 felé vágjuk és a hosszanti csíkokat felkockázzuk. Ezt is a jénaiba rakjuk.
6. Egy fazékban vizet forralunk, sót, ételízesítőt adunk hozzá, mikor már majdnem forr akkor tesszük a vízbe a mirelit zöldségeket. Nyugodtan főzhetjük együtt a zöldbabot és a mexikói zöldségkeveréket. Mikor megfőtt de nem túl puha akkor leszűrjük. A jénaiba öntjük.
7. A csirkemelleket egy lyukas kanállal a salátára szedjük a jénaiba, a szaftja nem kell.
8. A dresszing hozzávalóit összekeverjük, időnként megkóstoljuk, és ráöntjük a salátára. Összeforgatjuk.
9. Hűtőben tároljuk.
Ebből a mennyiségből nem kis mennyiség lesz, egy a lényeg, fele fele arányban van a zöldségek és a hús mennyisége. Aki szereti az erőset, pár csili paprikát is belekarikázhat.
A salátához:
2 cikk fokhagyma,
kb 1/2l tej
1,5 kg csirkemell filé
kevés olaj
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
1 kg mirelit mexikói zöldségkeverék
500g mirelit zöldbab
1-2 vöröshagyma ízlés szerint
4-5 közepes csemegeuborka
A dresszinghez:
kb 400g tejföl (egy nagy vödrös tejföl fele)
ízlés szerint majonéz, mustár
só, bors, ételízesítő, szárított metélőhagyma, petrezselyem, fokhagyma granulát,
kicsi citromlé
Elkészítés:
1. Előző este a csirkemelleket tálba rakjuk, és tejbe áztatjuk. (Én fele víz fele tej arányban készítettem), 2 cikk zúzott fokhagymát adunk hozzá.
2. A melleket kivesszük a fokhagymás tejből, és felcsíkozzuk.
3. Olajat hevítünk, belerakjuk a melleket, fehérre pároljuk. Befűszerezzük, só, bors, fokhagyma granulát, ha úgy ítéljük meg, ételízesítő, ha szükséges kis vizet öntünk alá, puhára főzzük.
4. A hagymát pucoljuk, szeleteljük, és a szeleteket is kettévágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú. Egy nagy jénai tálba rakjuk.
5. A csemegeuborkát, hosszában 4 felé vágjuk és a hosszanti csíkokat felkockázzuk. Ezt is a jénaiba rakjuk.
6. Egy fazékban vizet forralunk, sót, ételízesítőt adunk hozzá, mikor már majdnem forr akkor tesszük a vízbe a mirelit zöldségeket. Nyugodtan főzhetjük együtt a zöldbabot és a mexikói zöldségkeveréket. Mikor megfőtt de nem túl puha akkor leszűrjük. A jénaiba öntjük.
7. A csirkemelleket egy lyukas kanállal a salátára szedjük a jénaiba, a szaftja nem kell.
8. A dresszing hozzávalóit összekeverjük, időnként megkóstoljuk, és ráöntjük a salátára. Összeforgatjuk.
9. Hűtőben tároljuk.
Ebből a mennyiségből nem kis mennyiség lesz, egy a lényeg, fele fele arányban van a zöldségek és a hús mennyisége. Aki szereti az erőset, pár csili paprikát is belekarikázhat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése