Mexikói csirkés saláta

Hv:
A salátához:
2 cikk fokhagyma,
kb 1/2l tej
1,5 kg csirkemell filé
kevés olaj
só, bors, ételízesítő ízlés szerint
1 kg mirelit mexikói zöldségkeverék
500g  mirelit zöldbab
1-2 vöröshagyma ízlés szerint
4-5 közepes csemegeuborka

A dresszinghez:
kb 400g tejföl (egy nagy vödrös tejföl fele)
ízlés szerint majonéz, mustár
só, bors, ételízesítő, szárított metélőhagyma, petrezselyem, fokhagyma granulát,
kicsi citromlé

Elkészítés:
1. Előző este a csirkemelleket tálba rakjuk, és  tejbe áztatjuk. (Én fele víz fele tej arányban készítettem), 2 cikk zúzott fokhagymát adunk hozzá.

2. A melleket kivesszük a fokhagymás tejből, és felcsíkozzuk.

3. Olajat hevítünk, belerakjuk a melleket, fehérre pároljuk. Befűszerezzük, só, bors, fokhagyma granulát, ha úgy ítéljük meg, ételízesítő,  ha szükséges kis vizet öntünk alá, puhára főzzük.

4. A hagymát pucoljuk, szeleteljük, és a szeleteket is kettévágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú. Egy nagy jénai tálba rakjuk.

5. A csemegeuborkát, hosszában 4 felé vágjuk és a hosszanti csíkokat felkockázzuk.  Ezt is a jénaiba rakjuk.

6. Egy fazékban vizet forralunk, sót, ételízesítőt adunk hozzá, mikor már majdnem forr akkor tesszük a vízbe a mirelit zöldségeket. Nyugodtan főzhetjük  együtt a zöldbabot és a mexikói zöldségkeveréket. Mikor megfőtt de nem túl puha akkor leszűrjük. A jénaiba öntjük.

7. A csirkemelleket egy lyukas kanállal a salátára szedjük a jénaiba, a szaftja nem kell.

8. A dresszing hozzávalóit összekeverjük, időnként  megkóstoljuk, és ráöntjük a salátára. Összeforgatjuk.

9. Hűtőben tároljuk.


Ebből a mennyiségből nem kis mennyiség lesz, egy a lényeg, fele fele arányban van a zöldségek és a hús mennyisége. Aki szereti az erőset, pár csili paprikát is belekarikázhat.

Megjegyzések