Mákos guba torta Andi módra

Mákos guba torta Andi módra 

 

Igazi karácsonyi klasszikus kicsit új formában, ami nem nagy kunszt, így bárki, akár egy kezdő is bátran nekiláthat.

Hozzávalók:  
 A mákos gubához: 
  • 10 db nem sós, szikkadt kifli
  • 7dl tej
  • 1 kis üveg vanília aroma  fele
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 3-4 ek lekvár
  • 3 alma
  • 20 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  •  kicsi olaj, és zsemlemorzsa a tortaformához

A vanília krémhez:  
  •  3dl tej
  • 1 cs  főzős vaníliás puding
  • 1 kis üveg vanília aroma  fele
  • 10-12 dkg vénusz vaníliás sütőmargarin
  • 4-5 ek porcukor 

A tetejére: 
  • 1 doboz  tejszín
  • pár kerek piskóta
  • kevés darált mák ízlés szerint






Elkészítés: 

  1. Felvágjuk a kifliket, rászórjuk a mákot, belekeverjük a lereszelt citrom haját, megpucoljuk és nagy lyukú  reszelőn lereszeljük az almát.
  2. Felforraljuk a tejet, adunk hozzá cukrot ízlés szerint, 3 tojássárgáját keverünk bele, a vanília aroma felét, és végül a vajat, megvárjuk amíg a vaj felolvad és ráöntjük a kiflikre. 
  3. Összekeverjük alaposan, hozzákeverjük a lekvárt is. Kikent, ki zsemlemorzsázott tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon kb 25 perc alatt szép barnára sütjük. 
  4. A krémhez 3 dl tejet kettéosztjuk, a felét feltesszük melegedni a másik felében elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a tejhez és állandó keveréssel sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni. 
  5. A krém második feléhez a szoba hőmérsékletű vajat kézi mixerrel habosra keverjük a porcukorral, amikor a puding kihűlt egybekeverjük, és kézimixerrel habosra keverjük.
  6. Ha kihűlt a megsült guba, szépen rákenjük.
  7. A tetejére tejszínhabot verünk fel. Fél slégan beleállítgatjuk a tejszínbe a piskótákat, középre egy kis mákot szórunk.


Jó étvágyat kívánok hozzá!



Megjegyzések