![]()
| |||||||||||||
- 1 szál kolbász vagy füstölt hús, esetleg kötözött sonka
- kb 1 kg savanyú káposzta
- 1-2 cikk fokhagyma
- ízlés szerint ételízesítő, fokhagyma, só
- 1 fej vöröshagyma
- Ha rántásosan csináljuk: 2 fakanálnyi zsír, kevés liszt, kis pirospaprika
- Ha kihagyjuk a rántást: 1 tetra bikes dobozos (500ml) sűrített paradicsom
Elkészítés: A kobászt pár centiméteres egyenlő darabokra vágjuk. A káposzta ha nagyon savanyú kicsit átöblítjük tiszta vízzel, és kisebbre vágjuk. Felöntjük kb 2 liter vízzel, a fokhagymát fokhagymazúzón átnyomjuk, a hagymát szeleteljük, és egyszer félbevágjuk a szeleteket, ízlés szerint adunk hozzá sót, ételízesítőt. Puhára főzzük.
Ha kolbásszal csinálom a levest nem rakok rá rántást, csak a vége felé beleöntöm a forrásban lévő levesbe a paradicsomsűrítményt és elkeverem.
Ha füstölt hússal csinálom a levest, akkor csinálok külön kevés zsírból vékony rántást, kevés pirospaprikával fűszerezem, és ezt öntöm a forrásban lévő levesre.
Ha kötözött sonkával csinálom a levest akkor a kolbásznál leírtakkal azonosan készítem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése