Korhely leves Andi módra :)

Korhely leves Andi módra














Hozzávalók:
  • 1 szál kolbász vagy füstölt hús, esetleg kötözött sonka
  • kb 1 kg savanyú káposzta
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • ízlés szerint ételízesítő, fokhagyma, só
  • 1 fej vöröshagyma

    • Ha rántásosan csináljuk: 2 fakanálnyi zsír, kevés liszt, kis pirospaprika
    • Ha kihagyjuk a rántást: 1 tetra bikes dobozos (500ml) sűrített paradicsom


Elkészítés: A kobászt pár centiméteres egyenlő darabokra vágjuk. A káposzta ha nagyon savanyú kicsit átöblítjük tiszta vízzel, és kisebbre vágjuk. Felöntjük kb 2 liter vízzel, a fokhagymát fokhagymazúzón átnyomjuk, a hagymát szeleteljük, és egyszer félbevágjuk a szeleteket, ízlés szerint adunk hozzá sót, ételízesítőt. Puhára főzzük.

Ha kolbásszal csinálom a levest nem rakok rá rántást, csak a vége felé beleöntöm a forrásban lévő levesbe a paradicsomsűrítményt  és elkeverem.

Ha füstölt hússal csinálom a levest, akkor csinálok külön kevés zsírból vékony rántást, kevés pirospaprikával fűszerezem, és ezt öntöm a forrásban lévő levesre.

Ha kötözött sonkával csinálom a levest akkor a kolbásznál leírtakkal azonosan készítem.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések