Forralt bor Andi módra

Forralt bor Andi módra 

  • Hozzávalók: 
  • 2 l vörösbor (mi az egri borokat szeretjük, közvetlen a pincesorról)
  • 1 cs forraltbor fűszerkeverék (ha nincs az sem baj)
  • Ha nincs forraltbor fűszerkeverék akkor ízlés szerint: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, pici ánizs, 
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 3-4 ek cukor ízlés szerint
  • 2 cs vaníliás cukor
  • méz ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • 1-2 narancs szelet
  • 1 marék aszalt gyümölcs (lehet füge kimagozva, szilva, sárga barack vagy akár sima mazsola is)
Elk: A bort beleöntjük egy edénybe, és lassan melegíteni kezdjük, sorban hozzáadjuk a hozzávalókat, néha megkóstoljuk. A nevével ellentétben nem kell forralni, csak melegíteni.



Megjegyzések