Forralt bor Andi módra
- Hozzávalók:
- 2 l vörösbor (mi az egri borokat szeretjük, közvetlen a pincesorról)
- 1 cs forraltbor fűszerkeverék (ha nincs az sem baj)
- Ha nincs forraltbor fűszerkeverék akkor ízlés szerint: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, pici ánizs,
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 3-4 ek cukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- méz ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- 1-2 narancs szelet
- 1 marék aszalt gyümölcs (lehet füge kimagozva, szilva, sárga barack vagy akár sima mazsola is)
Elk: A bort beleöntjük egy edénybe, és lassan melegíteni kezdjük, sorban hozzáadjuk a hozzávalókat, néha megkóstoljuk. A nevével ellentétben nem kell forralni, csak melegíteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése