Babgulyás


Babgulyás 
Peti kedvencének is hívhatnánk, 5 munkanap után és egy hosszas karácsonyi bevásárlás után, mikor hullafáradtan főzöl, a férjednek pörköltet ígérsz nokedlivel, de nincs energiád hozzá, viszont van otthon pár babkonzerved, akkor jön a gyors, finom babgulyás. 
Hozzávalók: 
1,5kg sertéscomb
2 fakanálnyi zsír
4 fej vöröshagyma
kb 2 ek fűszerpaprika
ízlés szerint- só, bors, fűszerkömény, ételízesítő, 
3-4 cikk fokhagyma ízlés szerint
kb 2 dl vörösbor
2 doboz babkonzerv (én vörös babot szoktam venni) 
4-5 krumpli (mérettől függően) 
Elkészítés: Zsírt hevítünk, apróra vágott hagymát pirítunk meg vele, nem dinsztelünk, hanem arany színűre pirítunk. A húst addig megmossuk, felvágjuk. A lepirított hagymát levesszük a tűzről, és rárakjuk a fűszerpaprikát, és egy kicsi vizet. 
Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a felkockázott húst. Kifehéredésig pirítjuk, adunk hozzá annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Hozzáadjuk a bort és befűszerezzük. Apróra vágjuk a fokhagymát is és hozzáadjuk. 
Hagyjuk, hogy majdnem puhára főljön a hús, addig megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk, illetve felbontjuk a babkonzerveket is. 
A főzés utolsó harmadában hozzáadjuk a babot, a krumplit és felöntjük vízzel. 
Hagyjuk, hogy puhára főljön minden. Az igazi babgulyás az áztatott bab a férjem szerint, de egy gyors finom változatnak ez is megteszi. 
Jó étvágyat kívánok hozzá!  

Megjegyzések