A fasírt hozzávalóit egy nagy műanyag tálban összekeverjük, a kenyeret a tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk és belekeverjük a húshoz, befűszerezzük. Kis gombócokat formázunk tálcára.
Olajat hevítünk, mikor meleg, egyszerre annyi gombócot teszünk bele, hogy kényelmesen elférjenek és meg is lehessen fordítani. Nekem ellepte az olaj a fasírtokat.
A fasírtokat szépen, nem túl gyorsan megsütjük, papírtörlővel bélelt jénaiba szedjük.
A burgonyasalátához a krumplit héjában tesszük oda főni, sót mindenképp tegyünk a vízbe.
Ha megfőtt a krumpli, leöntjük róla a forró vizet, és hideg vizet engedünk rá, hogy ne égesse meg a kezünket, amikor pucoljuk.
Késsel óvatosan lehúzzuk a haját a krumplinak, előbb félbe, majd négy felé vágjuk majd nagy kockára daraboljuk egy nagyobb jénai tálban.
Egy lila hagymát megpucolunk és nem túl kicsi kockára vágjuk.
Egy kukorica konzervet felbontunk, a levét lecsöpögtetjük, de nem öntjük ki, arra még szükség lesz. A kukoricát, és a lila hagymát a krumplihoz adjuk a jénai tálba.
Elkészítjük a mártás részét. Egy nagy műanyag tálban keverjük össze a vödrös tejfölt mustárral, majonézzel, kicsi reszelt asztali tormával (óvatosan a tormával, némelyik elég csípős), pici citromlé, fokhagyma krém, a kukorica konzerv leve, só, bors, pici szárított zeller levél.
Ráöntjük a burgonya salátára és összekeverjük. Hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek kicsit az ízek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése