Andi burgonya salátája fasírt golyókkal Hozzávalók:

Andi burgonya salátája fasírt golyókkal

Hozzávalók:

A fasírthoz:  (kb 42 db nem túl nagy fasírthoz)
  • 1,5 kg darált sertés comb

  •  1 vöröshagyma

  •  3 tojás

  •  ízlés szerint: piros fűszer paprika, só, bors, fokhagyma krém, 

  • kicsi ketchup

  • tej a kenyér áztatásához

  • 3-4 szelet kenyér

  • A sütéshez kb 1 liter olaj 

A burgonya salátához: 

  • kb 2 kg krumpli 

  • 1 doboz konzerv kukorica 

  • 1 nagy lila hagyma

  • 1 vödrös tejföl

  • ízlés szerint: majonéz, mustár, reszelt asztali torma, só, bors, szárított zeller levél, citromlé, fokhagyma krém,  

    • Elkészítés:

        1. A fasírt hozzávalóit egy nagy műanyag tálban összekeverjük, a kenyeret a tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk és belekeverjük a húshoz, befűszerezzük. Kis gombócokat formázunk tálcára.

        2. Olajat hevítünk, mikor meleg, egyszerre annyi gombócot teszünk bele, hogy kényelmesen elférjenek és meg is lehessen fordítani. Nekem ellepte az olaj a fasírtokat. 

        3. A fasírtokat szépen, nem túl gyorsan megsütjük, papírtörlővel bélelt jénaiba szedjük. 

        4. A burgonyasalátához a krumplit héjában tesszük oda főni, sót mindenképp tegyünk a vízbe. 

        5. Ha megfőtt a krumpli, leöntjük róla a forró vizet, és hideg vizet engedünk rá, hogy ne égesse meg a kezünket, amikor pucoljuk. 

        6. Késsel óvatosan lehúzzuk a haját a krumplinak, előbb félbe, majd négy felé vágjuk majd nagy kockára daraboljuk egy nagyobb jénai tálban. 

        7. Egy lila hagymát megpucolunk és nem túl kicsi kockára vágjuk.

        8. Egy kukorica konzervet felbontunk, a levét lecsöpögtetjük, de nem öntjük ki, arra még szükség lesz. A kukoricát, és a lila hagymát a  krumplihoz adjuk a jénai tálba. 

        9. Elkészítjük a mártás részét. Egy nagy műanyag tálban keverjük össze a vödrös tejfölt mustárral, majonézzel, kicsi reszelt asztali tormával (óvatosan a tormával, némelyik elég csípős), pici citromlé, fokhagyma krém, a kukorica konzerv leve, só, bors, pici szárított zeller levél.

        10. Ráöntjük a burgonya salátára és összekeverjük. Hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek kicsit az ízek. 


        Jó étvágyat kívánok hozzá!



Megjegyzések