Tűzoltószelet

Tűzoltószelet

 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg Ráma margarin
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 850 g meggybefőtt (magozott)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 2 dl víz
  • A morzsához:
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg Ráma margarin
  • 1 kávéskanál fahéj
  • A tetejére:
  • 4 dl habtejszín
  • 20 g habfixáló
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kinyújtjuk a tésztánkat és a tepsibe tesszük.
A meggyszemeket eloszlatjuk a tésztán. (A meggylét ne öntsük ki, mert kelleni fog még!)

Elkészítjük a krémet. A pudingporokat a cukorral és a csipet fahéjjal felfőzzük a meggylében (meggybefőttlé + 2 dl víz!)
Ha kész, akkor a tésztánkra öntjük. Elsimítjuk.

A morzsa hozzávalóit morzsalékosra gyúrjuk, majd rámorzsoljuk a krémre.
180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha a morzsalék aranybarna színű).
Ha megsült, akkor teljesen kihűtjük.

4 dl habtejszínt habbá verünk, és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Ízlés szerint díszítjük.
Egy kis időre hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

Megjegyzések