Tűzoltószelet
Hozzávalók
- A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 10 g vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg Ráma margarin
- 1 db tojás
- A krémhez:
- 850 g meggybefőtt (magozott)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 1 csipet fahéj
- 2 dl víz
- A morzsához:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 6 dkg Ráma margarin
- 1 kávéskanál fahéj
- A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 20 g habfixáló
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kinyújtjuk a tésztánkat és a tepsibe tesszük.
A meggyszemeket eloszlatjuk a tésztán. (A meggylét ne öntsük ki, mert kelleni fog még!)
Elkészítjük a krémet. A pudingporokat a cukorral és a csipet fahéjjal felfőzzük a meggylében (meggybefőttlé + 2 dl víz!)
Ha kész, akkor a tésztánkra öntjük. Elsimítjuk.
A morzsa hozzávalóit morzsalékosra gyúrjuk, majd rámorzsoljuk a krémre.
180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha a morzsalék aranybarna színű).
Ha megsült, akkor teljesen kihűtjük.
4 dl habtejszínt habbá verünk, és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Ízlés szerint díszítjük.
Egy kis időre hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kinyújtjuk a tésztánkat és a tepsibe tesszük.
A meggyszemeket eloszlatjuk a tésztán. (A meggylét ne öntsük ki, mert kelleni fog még!)
Elkészítjük a krémet. A pudingporokat a cukorral és a csipet fahéjjal felfőzzük a meggylében (meggybefőttlé + 2 dl víz!)
Ha kész, akkor a tésztánkra öntjük. Elsimítjuk.
A morzsa hozzávalóit morzsalékosra gyúrjuk, majd rámorzsoljuk a krémre.
180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Akkor jó, ha a morzsalék aranybarna színű).
Ha megsült, akkor teljesen kihűtjük.
4 dl habtejszínt habbá verünk, és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Ízlés szerint díszítjük.
Egy kis időre hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése