Olga Almás

Olga almás

 

Na ez az a recept amit az eredeti recepthez képest kissé átalakítottam, egyszerűsítettem, a végeredmény ugyanaz, csak a pudingpor használatával egyszerűsítve lett lényegesen.

4 almát megpucoltam, lereszeltem nagy lyukú reszelőn. Adtam hozzá 2 ek cukrot, 1 citrom levét, 2 kk fahéjat. Ezt elteríted egy sütőpapíros tepsiben.
6 tojásból piskótát keversz. A felét az almára öntöd, a másik felébe kakaót keversz, ezt úgy öntöd a fehér tésztára, hogy márványos legyen. Légkeveréssel 180 fokon tűpróbáig sütöd.
Amikor megsült tálcára borítod és lehúzod a sütőpapírt. Amíg hűl elkészíted a krémet.
3dl tejet 1 cs vaníliás pudingporral kifőzöl. Hagyod hűlni. 1 kocka szoba hőmérsékletű rámát vagy vénusz vaníliás sütőmargarint habosra keversz 15- 20 dkg porcukorral, hozzáadsz egy fél vanília aromát és ha kihűlt a pudingot is. Sima egynemű krémet keversz. Ezt rákened a piskóta almás részére. A tetejére gőz fölött csokit olvasztasz, pici olajjal finomítod.

 


 

Megjegyzések