Karfiolos- brokkolis rakottas

Karfiolos- brokkolis rakottas

 


Hozzávalók

6 adag
    • ízlés szerint mirelit karfiol (kb. 1/5 kg )
    • ízlés szerint mirelit brokkoli (kb. 1/5 kg )
    • 1 szál kolbász
    • 2 fej közepes lilahagyma
    • 6 db tojás
    • 1 bögre rizs
    • 1 db kukorica konzerv
    • 400-450 g tejföl
    • ízlés szerint
    • ízlés szerint ételízesítő
    • szükség szerint kis étolaj a tepsihez
    • szükség szerint kis zsemlemorzsa a tepsihez

Elkészítés

1 óra
  1. Sós ételízesítős vízben feltesszük főzni a karfiolt, a brokkolival együtt, lecsöpögtetjük.

    5 tojást keményre főzünk, kihűtjük, megpucoljuk, felkarikázzuk.

    A rizst megmossuk, feltesszük főzni, amikor már puha, a vége felé hozzáadjuk a kukoricát.
    Ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.

    A kolbászt felkarikázzuk.

    A lila hagymát felkockázzuk, hozzákeverjük a tejfölt, és 1 nyers tojást.

    A tepsit olajjal kikenjük, zsemlemorzsával beszórjuk, következhet a rétegezés, először egy réteg karfiolos brokkoli. A következő réteg a kukoricás rizs, következhet a kolbász, és a főtt tojáskarikák, a legtetejére pedig jön a lila hagymás tejföl, amibe kis só, bors, ételízesítő is mehet a nyers tojás mellett. Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C fokon kb. 20-25 percig sütjük.

 

Megjegyzések