Karfiolos- brokkolis rakottas
Hozzávalók
6 adag
-
- ízlés szerint mirelit karfiol (kb. 1/5 kg )
-
ízlés szerint mirelit brokkoli (kb. 1/5 kg )
-
1 szál kolbász
-
2 fej közepes lilahagyma
-
6 db tojás
-
1 bögre rizs
-
1 db kukorica konzerv
-
400-450 g tejföl
-
ízlés szerint só
-
ízlés szerint ételízesítő
-
szükség szerint kis étolaj a tepsihez
- szükség szerint kis zsemlemorzsa a tepsihez
Elkészítés
1 óra
-
Sós ételízesítős vízben feltesszük főzni a karfiolt, a brokkolival együtt, lecsöpögtetjük.
5 tojást keményre főzünk, kihűtjük, megpucoljuk, felkarikázzuk.
A rizst megmossuk, feltesszük főzni, amikor már puha, a vége felé hozzáadjuk a kukoricát.
Ha megfőtt, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel.
A kolbászt felkarikázzuk.
A lila hagymát felkockázzuk, hozzákeverjük a tejfölt, és 1 nyers tojást.
A tepsit olajjal kikenjük, zsemlemorzsával beszórjuk, következhet a rétegezés, először egy réteg karfiolos brokkoli. A következő réteg a kukoricás rizs, következhet a kolbász, és a főtt tojáskarikák, a legtetejére pedig jön a lila hagymás tejföl, amibe kis só, bors, ételízesítő is mehet a nyers tojás mellett. Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 C fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése