Ha valami gyors, finom és laktató kell, ami nem is túl drága akkor máj, de kicsit jobbat szeretnénk ami még mindig nem túl drága akkor kacsa máj...
Hozzávalók (Kb 4 főre)
Hozzávalók (Kb 4 főre)
- 1kg kacsamáj
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 fakanálnyi zsír
- fűszerek: mustár, majoránna, kicsi ételízesítő, kis fokhagyma granulát, só nem, az csak a főzés végén, másképp megkeményedik a máj, pirospaprika,
- fűszerek: mustár, majoránna, kicsi ételízesítő, kis fokhagyma granulát, só nem, az csak a főzés végén, másképp megkeményedik a máj, pirospaprika,
= A körethez:
személyenként kimérek egy csésze rizst és jó alaposan szűrőn keresztül átöblítem, odateszem főni, só, ételízesítő kíséretében. Ha megfőtt puhára, szintén leszűröm és átöblítem folyóvízben, egy konzerv kukoricát felbontok, leöntöm róla a levet és belekeverem a rizshez.
személyenként kimérek egy csésze rizst és jó alaposan szűrőn keresztül átöblítem, odateszem főni, só, ételízesítő kíséretében. Ha megfőtt puhára, szintén leszűröm és átöblítem folyóvízben, egy konzerv kukoricát felbontok, leöntöm róla a levet és belekeverem a rizshez.
= A máj elkészítése:
1. Zsírt hevítünk, megdinszteljük benne a szeletekre vágott hagymát.
2. Pirospaprikával színezzük. Belerakjuk a májat, kifehéredésig figyelünk rá, utána adunk hozzá kis vizet, befűszerezzük... ételízesítő, mustár, majoránna,
fokhagyma granulát, puhára főzzük.
3. Tálalásnál először kukoricás rizst szedünk a tányérra majd májat és szaftot. Én szeretem mellé a savanyú uborkát is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzések
Megjegyzés küldése