Mustáros hagymás kacsamáj kukoricás rizzsel

 Ha valami gyors, finom és laktató kell, ami nem is túl drága akkor máj, de kicsit jobbat szeretnénk ami még mindig nem túl drága akkor kacsa máj...

Hozzávalók (Kb 4 főre) 
- 1kg kacsamáj
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 fakanálnyi zsír
- fűszerek: mustár, majoránna, kicsi ételízesítő, kis fokhagyma granulát, só nem, az csak a főzés végén, másképp megkeményedik a máj, pirospaprika, 

= A körethez:
személyenként kimérek egy csésze rizst és jó alaposan szűrőn keresztül átöblítem, odateszem főni, só, ételízesítő kíséretében. Ha megfőtt puhára, szintén leszűröm és átöblítem folyóvízben, egy konzerv kukoricát felbontok, leöntöm róla a levet és belekeverem a rizshez. 

= A máj elkészítése: 
1. Zsírt hevítünk, megdinszteljük benne a szeletekre vágott hagymát. 

2. Pirospaprikával színezzük. Belerakjuk a májat, kifehéredésig figyelünk rá, utána adunk hozzá kis vizet, befűszerezzük... ételízesítő, mustár, majoránna,  
fokhagyma granulát, puhára főzzük. 

3. Tálalásnál először kukoricás rizst szedünk a tányérra majd májat és szaftot. Én szeretem mellé a savanyú uborkát is. 

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Megjegyzések