Andi féle burgonyatésztás paraszt lángos

Andi féle burgonyatésztás paraszt lángos
 Pontos adatokat nem tudok néhol írni, ezt megszokásból, érzésből szoktam készíteni.
Tészta:  Fél bögre langyos tejbe belemorzsolunk egy budafoki élesztő felét, 1 csipet sót, 1 kockacukrot, 2 ek lisztet. Langyos helyen hagyjuk megkelni.

4-5 db krumplit megmosunk, hajában megfőzzük sós vízben. Ha megfőtt, lehúzzuk a haját, burgonya nyomón áttörjük, 1 tojást és annyi lisztet adunk hozzá gyúrás közben amennyit felvesz, hozzáadjuk a kovászt, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk, kis olajjal lehet segíteni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Letakarva langyos helyen megkelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a feltétet. 1 kis vödör tejfölt elkeverünk kis sóval, van mikor zúzott fokhagymát is keverek bele, ebbe most nem raktam.


Felvágjuk és teflonban megsütjük a füstölt szalonnát, amikor megsült kiszedjük a zsírból a pörcöt.

Felvágjuk a lila hagymát, a zöldhagymát és a vöröshagymát is. 
Szintén felvágjuk a paprikás vastagkolbászt.
A tésztát átgyúrjuk liszttel, kétfelé vesszük és a szalonnazsírral megkent nagy gáztepsibe simítjuk miután nyújtódeszkán kinyújtottuk.  A tészta tetejét is megkenjük a szalonnazsírral. 150 fokra légkeveréssel kb 15 percig elősütjük a tésztáinkat.

Megkenjük tejföllel.
Megszórjuk a vastagkolbásszal, és a szalonna pörccel, és a háromféle hagymával.

Igazából erre nem kellene sajt, de a férjem nagyon szereti, így egy kevés füstölt sajtot reszelhetünk rá.

Légkeveréssel újabb 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ebből az adagból 2 nagy gáztepsivel lesz, az összesen kb 12 nagy szelet.

Langyosan 1 bögre tejjel szerintem isteni finom.

Jó étvágyat hozzá.










Megjegyzések