Andi féle burgonyatésztás paraszt lángos
Tészta: Fél bögre langyos tejbe belemorzsolunk egy budafoki élesztő felét, 1 csipet sót, 1 kockacukrot, 2 ek lisztet. Langyos helyen hagyjuk megkelni.
4-5 db krumplit megmosunk, hajában megfőzzük sós vízben. Ha megfőtt, lehúzzuk a haját, burgonya nyomón áttörjük, 1 tojást és annyi lisztet adunk hozzá gyúrás közben amennyit felvesz, hozzáadjuk a kovászt, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk, kis olajjal lehet segíteni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Letakarva langyos helyen megkelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a feltétet. 1 kis vödör tejfölt elkeverünk kis sóval, van mikor zúzott fokhagymát is keverek bele, ebbe most nem raktam.
Felvágjuk és teflonban megsütjük a füstölt szalonnát, amikor megsült kiszedjük a zsírból a pörcöt.
Felvágjuk a lila hagymát, a zöldhagymát és a vöröshagymát is.
Szintén felvágjuk a paprikás vastagkolbászt.
A tésztát átgyúrjuk liszttel, kétfelé vesszük és a szalonnazsírral megkent nagy gáztepsibe simítjuk miután nyújtódeszkán kinyújtottuk. A tészta tetejét is megkenjük a szalonnazsírral. 150 fokra légkeveréssel kb 15 percig elősütjük a tésztáinkat.
Megkenjük tejföllel.
Megszórjuk a vastagkolbásszal, és a szalonna pörccel, és a háromféle hagymával.
Igazából erre nem kellene sajt, de a férjem nagyon szereti, így egy kevés füstölt sajtot reszelhetünk rá.
Légkeveréssel újabb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ebből az adagból 2 nagy gáztepsivel lesz, az összesen kb 12 nagy szelet.
Langyosan 1 bögre tejjel szerintem isteni finom.
Jó étvágyat hozzá.









Megjegyzések
Megjegyzés küldése